Vad är Allmän kurs?

Behörighetsgivande kurser/Allmän kurs

Behörighetsgivande kurser / Allmän kurser är till för dig som inte har gått klart grundskolan eller gymnasieskolan. Allmän kurs är ett alternativ till gymnasieskola och komvux och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola.

På Stensund läser man halva veckan behörighetsgivande ämnen och halva veckan på vald profilinriktning.

Studieomdöme och behörighetsintyg på Allmän kurs

Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Du kan alltså inte läsa upp betyg, men du som studerar på Allmän kurs kan få ett studieomdöme.

Du som studerar på Allmän kurs får ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs varje år gemensamt av alla dina lärare på skolan.

Studieomdömen ges om du har god närvaro.
Folkhögskolan ger inte betyg och du kan därför inte föra samman ditt studieomdöme från folkhögskolan med gymnasiebetyget. Du kan alltså inte läsa upp betyg – höja betygsmedelvärdet från gymnasiet – genom att studera på folkhögskola.

Det slutgiltiga studieomdömet från folkhögskolan använder du när du söker universitet/högskolan/yrkeshögskolan.

YOUTUBE: Vill du gå på Allmän kurs?

Vill du plugga vidare på högskola, universitetet eller yrkeshögskola men saknar behörighet? Då är Allmän kurs på folkhögskola ett alternativ till både gymnasieskolan och komvux.

Behörighetsgivande utbildningar på Stensund

2024-01-23T14:29:55+01:00

Allmän kurs – Beteendevetare

Drömmer du om att arbeta som beteendevetare, psykolog, lärare eller vill du arbeta inom andra social och pedagogiska yrkesområden? Är du nyfiken på hur vi som människor utvecklas, förändras och växer? Behöver du förbättra din kompetens för studier på högskola eller universitet? Sök då till Allmänkurs Beteendeprofil!

2024-01-23T14:38:16+01:00

Allmän kurs – Livslinjen

Har du bestämt dig för att göra en stor förändring i ditt liv? Vill du mjukstarta med studier samtidigt som du går emot dina rädslor och lär känna dig själv? Då är Allmän kurs Livslinjen något för dig!

2024-01-23T15:35:44+01:00

Allmän kurs – Polisförberedande och väktare

Behöver du komplettera dina gymnasiestudier för att komma in på Polishögskolan eller jobba som väktare? Vill du läsa kriminologi, sociologi, psykologi och juridik samtidigt som du jobbar på att bli i fysiskt toptrim? Då är Allmän kurs polisförberedande kursen för dig!

2024-01-23T15:46:13+01:00

Allmän kurs – Äventyr och träning

Gillar du att träna? Vill du prova olika träningsformer? Vill du lära dig mer om träning? Är du sugen på äventyr? Behöver du läsa in din gymnasiebehörighet. Då är Allmänlinje med äventyr och träningsprofil en utbildning för dig.