Folkhögskolan vid havet

På randen till havet, mitt i den förtrollande skärgården ligger Stensunds slott. Här bedrivs folkhögskola sedan närmare 70 år tillbaka.

Stensunds Folkhögskola ligger vid randen av Trosa Skärgård 5 km från Trosa och 70 km från Stockholm.

Här studerar du och bor om du väljer att bo på vårt internat, med närhet till havet, naturen i naturreservatet och Sörmlandsleden. Stensunds vackra. naturnära omgivning erbjuder många möjligheter till aktiviteter, med gym, klättervägg, uteträningsbana, sköna löpspår, simning, paddling och bastubad med havsdopp.

Måltiderna intar du på Stensunds slott med utsikt över hav och öar. Lunchserveringen är öppen mellan 11.30- 13. Menyn finns på facebook som du också hittar på vår hemsida. Varför inte kombinera lunch med en skön promenad längs med havet?! Det finns även möjlighet att lägga konferenser här.

Svenska Frisksportförbundet är huvudman för skolan. Svenska Frisksportförbundets mål är att verka för människors hälsa och välmående för ett hållbart liv. Därför har skolan en sträng alkohol- och drogpolicy. Det innebär att det inte är tillåtet att förtära alkohol inom skolans område.

På allmän kurs kan du läsa in gymnasiebehörighet i någon av våra profiler som livslinjen, Beteende, Äventyr och Träning och Polisförberedande där du också får väktarutbildning så du är färdig väktare efter ett år på Stensund. Halva tiden läser du ämnen och halva tiden är profiltid.

Här finns också yrkesutbildningar där du kan läsa till socialpedagog, hälsocoach eller båtbyggare.

På distans kan du läsa beroendeterapeututbildning, Diet for a Green planet, Världsmusik eller Stresshantering.

Varmt välkommen hit till vårt fantastiska Stensund!

Frisksport

Frisksportförbundet

Svenska Frisksportförbundet är huvudman för Stensunds Folkhögskola. 
Vill du vet mer om Frisksportrörelsen, kan du besöka deras hemsida.