Folkhögskolan vid havet

På randen till havet, mitt i den förtrollande skärgården ligger Stensunds slott. Här bedrivs folkhögskola sedan närmare 70 år tillbaka.

TEXT OM SKOLANS HISTORIA. Stensund är inte bara en skola, det är även en plats att växa på! Vi är ett ”växthus för människor” där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Du finner Stensund vid havet, 7 mil söder om Stockholm i Trosa skärgård. Många studerande väljer att bo på skolans Internat som har plats för 95 personer. Andra studerande bor hemma och pendlar varje dag till Stensund. Verksamheten vid Stensund är känd för arbetet mot droger och Stensund är helt alkoholfritt, eftersom droger av alla slag hindrar oss från att växa.

Skolans läge och lokalernas utformning ger stora möjligheter till idrott, friluftsliv och friskvård. Här finns möjligheter att använda gym, långfärdsskridskor och klättervägg. Vill du paddla kajak finns det till förhyrning för en billig penning. Det finns även datasalar med internetanslutning. Skolan, huvudbyggnaden och ett av elevhemmen har ramper och handikapptoaletter. Om du har en funktionsnedsättning som gör att du har andra behov så hör av dig till oss, så ser vi vad vi kan göra för att möta dina önskemål.

Se våra utbildningar

Frisksportförbundet

Allmän inledande text om Svenska Frisksportförbundet

TEXT OM FRISKSPORTARNA OCH DERAS RELATION TILL SKOLAN. We offer a range of training packages in a range of subject areas and can offer blended learning opportunities to best meet your needs. If sitting in a room with a trainer and having the opportunity for discussion with other learners sounds good to you then we can offer this. If you have enough people wanting to attend the same course.

If you prefer to study in your own time and at your own speed then one of our e-learning packages may be right up your street. There is a third option, which is you like the sound of both but perhaps can’t attend all training sessions, this is when blended learning comes into its own.

Tidigare elever
Frisksportare