Allmän kurs – Livslinjen

Har du bestämt dig för att göra en stor förändring i ditt liv? Vill du mjukstarta med studier samtidigt som du går emot dina rädslor och lär känna dig själv? Då är Allmän kurs Livslinjen något för dig!

Kursbeskrivning

Vi har döpt profilen till Livslinjen därför att vi vill stödja dig som tar beslutet att genomföra en stor förändring i ditt liv. Vårt fokus kommer att vara på dig som individ, på gruppen och på relationer. Du kommer att få många tillfällen att spränga gränser och hitta nya sidor hos dig själv, både i teoretiska studier, praktiska övningar och inom friluftslivets ram. Du får också lära dig mer om vad din kropp behöver för att må bra.

Profilämnen

Halva studierna, ca 15 timmar i veckan, ägnar du åt att läsa ”gymnasiegemensamma ämnen”. Här väljer du själv ämnen och komponerar din egen studieplan beroende på dina behov och vad du orkar med. Läs mer om ”gymnasiegemensamma ämnen”! Profildelen består av 12 timmar i veckan och fördelas på två huvudspår; socialpsykologi och friluftsliv. Dessutom ingår en femdagars studieresa utomlands i mars.

Friluftsliv och praktiskt arbete
Friluftsliv är särskilt lämpat vid livsstilsförändringar. I olika aktiviteter får du som individ och gruppmedlem otaliga möjligheter att utvecklas. Vi vandrar, seglar, paddlar havskajak, bor i tält, lyssnar på orrspel och lagar mat över öppen eld. Du får också använda händerna till hantverk och skapande verksamhet som tex trähantverk och eldskulptur.

Socialpsykologi
Inom socialpsykologin arbetar vi med fyra huvudmoment; kommunikation, grupprocesser, personlig utveckling och stresshantering. Mycket av det vi lär oss inom socialpsykologin har direkt bäring på det vi gör inom friluftslivet.

Ansök nu!
Kurstid

16 aug 2022 - 9 jun 2023

Kursstart

16 augusti 2022

Avgifter

Kurslitteratur, material, studieresa mm. Beräknas kosta 6 000 kr.

Antagningsvillkor

Livslinjen är till för alla – tjejer och killar, yngre och äldre och människor med olika typer av bakgrund. Du ska vara klar med grundskolan och vara beredd att arbeta med att förändra ditt liv. Vi prioriterar sökande som ännu inte har uppnått grundläggande behörighet för högskolestudier.

Sista ansökningsdag

Öppen för ansökan

Prova-på-dagar

5-7 april 2022

Kursplan
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Undervisande lärare

Eva Jansson

Linjeansvarig lärare
eva.jansson@stensund.se

Kristina Svensson Pettersson

Lärare
kristina.svensson.pettersson@stensund.se

Kulturvetarexamen
Samhällsvetare
Folkhögskollärarutbildning
Erfaren och välutbildad ledare/instruktör inom Friskis&Svettis
Lång erfarenhet av specialpedagogik