Allmän kurs – Polisförberedande och Väktare

Behöver du komplettera dina gymnasiestudier för att komma in på Polishögskolan eller jobba som väktare? Vill du läsa kriminologi, sociologi, psykologi och juridik samtidigt som du jobbar på att bli i fysiskt toptrim? Då är Allmän kurs polisförberedande kursen för dig!

Kursbeskrivning

Den svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Tusentals nya poliser, väktare och ordningsvakter behöver utbildas. Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med BYA väktarskola en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare eller söka vidare till Polishögskolan.

Profilämnen

Stensunds folkhögskola organiserar hela utbildningen med VUI (Väktargrundutbildning), praktik och VU2 i samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) som utfärdar yrkesbevis. I utbildningen ingår också 160 timmars praktik på bevakningsföretag, sociologi, psykologi, kriminologi, juridik, ledarskapsutveckling, första hjälpen och HLR.

Genom fysisk träning, träningslära och idrott blir du väl förberedd inför ansökan till Polishögskolan.

Eftersom körkort är ett krav för att få anställning som väktare samarbetar Stensunds folkhögskola med Kringlans trafikskola i Södertälje, så att du kan få rabatterade priser på din körkortsutbildning under tiden du studerar hos oss.

Hälften av tiden på “Allmän kurs – Polisförberedande och Väktare” ägnas dessutom åt gymnasiegemensamma ämnen för att uppnå behörighet att söka till Polishögskolan. Godkänt betyg i Svenska 1 är dock ett antagningskrav.

Efter avslutad kurs kan du gå direkt ut i arbete som väktare och är även förberedd för fortsatta studier på Polishögskolan.

Ansök nu!
Kurstid

1 läsår, 18 aug 2020 – 11 jun 2021

Kursstart

18 augusti 2020

Avgifter

Kurslitteratur, väktarkläder, studieresa m.m. Beräknas kosta 5000 kr.

Antagningsvillkor

Svenskt personnummer, godkänt betyg i Svenska 1, 18 år, vara ostraffad, samt enligt Polismyndighetens föreskrift (579-2) godkänd av Länsstyrelsen för att kunna påbörja praktisk yrkesträning.

Sista anmälningsdag

31 maj 2020

Prova-på-dagar

Prova-på-dagarna 31 mars-2 april är tyvärr inställda pga covid-19.

Kursplan
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Undervisande lärare

Petra Fasth

Torbörn Klefborg

Tommy Fogelberg