Världsmusik

Vill du eller ditt band satsa på musiken? Vill du ha ett halvår fyllt av inspiration och utveckling som du får nytta av resten av din musikkarriär? Ta chansen och ansök till Sveriges enda renodlade världsmusiklinje, med två unika kurser på initiativ av Ale Möller.

Kursbeskrivning

Ale Möller har under många år varit en centralgestalt på den svenska och internationella världsmusikscenen. Han har i sitt arbete utforskat de tekniker som gör att en kan möta musik och musiker från helt andra traditioner och stilar och låta ny musik uppstå ur dessa möten. 2017 tog han initiativet till en världsmusikkurs på Stensunds Folkhögskola utanför Trosa, riktad till professionella yrkesmusiker. Därefter växte efterfrågan att även starta en kurs på grundnivå. Hösten 2019 blir detta verklighet, och chansen finns nu att ansöka även till den.

Kuriosa För 30 år sedan tog Ale Möller initiativet till en ettårig kurs på Skinnskattebergs Folkhögskola, för att utveckla den svenska folkmusiken. Den kom att på många sätt få stor betydelse, och många av de som deltog kom att gå i bräschen för nyskapandet; såsom Ellika Frisell, Ola Bäckström och medlemmar ur grupper som Hedningarna, Groupa och Filarfolket.

Profilämnen
Ansök nu!
Kurstid
Kursstart
Avgifter
Antagningsvillkor
Sista anmälningsdag
Prova-på-dagar
Kursplan
Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Undervisande lärare

Ale Möller

Linjeansvarig