Undervisningen på Stensund är kostnadsfri, men mat, boende, försäkringar, kurslitteratur, kopiering, studieresor etc kostar förstås.

Avgifter:

Skolan står för undervisningen och deltagaren betalar läromedel, annat material, studieresor, utflykter m.m. Kostnader för respektive utbildning hittar du på stensund.se.

Studieresor som finns angivna på respektive utbildning är obligatoriska och en summa faktureras deltagarna varje månad för att täcka kostnaderna.

Vid deltagarens bekräftar av plats betalas en serviceavgift på 750 kr. Denna avgift återbetalas inte studieplatsen avsägs.

Deltagare som inte bor på skolan:

Deltagare kan pendla till skolan eller bo på vårt internat. Avgiften för deltagare som pendlar är 1600 kr/ mån. I det priset ingår lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika, olycksfallsförsäkring, övriga omkostnader, fester, tillgång till idrottshall, gym, bastu och gemensamma aktiviteter.

Deltagare som bor på skolan:

Deltagare som bor på internatet betalar en summa för boende, frukost, lunch och middag (middag måndag t.o.m. torsdag), förmiddags- och eftermiddagskaffe. Olycksfallsförsäkring för hela dygnet ingår. Din egen hemförsäkring gäller för boendet. Kostnaden täcker också övriga omkostnader och gemensamma fester tillgång till idrottshall, gym, bastu och gemensamma aktiviteter.

I avgifterna är höstlov, jullov, sportlov, påsklov och ev. praktik borträknade.

Augusti+ September faktureras med 1,3x hyran
Oktober- Maj faktureras 1 x hyran.
Juni faktureras med 0,25 x hyran.

Mer information om de boenden skolan erbjuder finns på hemsidan.

Fakturering görs varje månad.
Avgifterna ska betalas i förskott senast den första varje månad. Vid försenad betalning utgår två påminnelser med påminnelseavgift och om det fortfarande inte betalats går fakturan till inkasso.
Deltagare med skulder till skolan får inte ut sitt examensbevis och/eller kan inte påbörja nytt läsår förrän skulden är betald.

Studiemedel:

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Det innebär att det är möjligt att få bidrag och lån från CSN.
Det är viktigt att ta kontakt med CSN direkt vid ansökan för att undvika att det dröjer innan utbetalning (csn.se).

Receptionen kan svara på frågor om CSN.