Är du sugen på att komma ut mer i naturen, men vet inte vart du ska börja? Vill du hänga med andra friluftsintresserade och lära dig om allt från att packa en ryggsäck för vandring, till att slå läger, paddla kanot och laga mat över öppen eld? Då är den här kursen för dig!

Under 2024 har vi utökat vårt utbud av sommarkurser och en given favorit är såklart Friluftsliv för nybörjare. Vi vill ju att våra fina naturområden ska komma till användning och att fler ska få chans att njuta i sällskap av likasinnade.
Lovisa Larsson som jobbar som kanotguide, är utbildad säkerhetsinstruktör för kanot, certifierad naturguide och en av lärarna på Stensunds folkhögskolas distanskurs “Natur- och äventyrsguide” kommer att ledsaga deltagarna under fem dagar.
Under kursen kommer du att få djupdyka i olika friluftsfärdigheter för att komma närmare naturen. Du kommer att laga mat över öppen eld och på stormkök, lära dig hantera yxa och kniv, sätta upp tält och tarp. Inte nog med det. Du kommer att få prova att paddla kanot. Veckan avslutas med en dagsvandring tillsammans på den omtalade Sörmlandsleden.