Studietakt:

50%

Längd:

2 år

Ansök senast:

Ansökan är stängd

Kurstyp:

Profilkurs, Distanskurs

Studietakt: 50%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Älskar du träning? Är du intresserad av hälsa? Vill du ha ditt intresse som yrke? Söker du ett framtidsyrke inom den snabbast växande branschen? Vill du kostnadsfritt utbilda dig inom hälso-och friskvårdsbranschen och kunna leda och coacha andra människor inom träning, massage och kost och näring? Nu kan du göra det på halvfart under 4 terminer.

Stensund är inte bara en skola – det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensunds folkhögskola. Vi är ett ”växthus för människor” där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa. Skolan är alkohol- och drogfri. Istället kan du söka nya utmaningar i gymmet och på klätterväggen, ta en löprunda eller meditativ promenad i de vackra omgivningarna, uppleva havet i kajaker och träbåtar och finna nya vänner i cafét. Vi är nyfikna på att träffa just dig!

Nu är vi stolta över att kunna erbjuda en utbildning till Hälsoinspiratör/Hälsofrämjande coach även som en halvfartutbildning under fyra terminer! Utbildningen vänder sig till dig som på ett kompetent och inspirerande sätt med fokus på det salutogena vill hälsovägleda människor i olika skeden i Livet eller vill utveckla dig själv och investera i din egen hälsa i syfte att inspirera andra. Vår utbildning till hälsoinspiratör/hälsofrämjande coach lägger stort fokus på utveckling av en hållbar livsstil; såväl hos dig själv som för de människor du kommer att möta i din framtida hälsocoachande roll.

Utbildningen till hälsoinspiratör/hälsofrämjande coach på Stensunds folkhögskola är på halvfart dvs 50% sker under fyra terminer. Totalt handlar det om 3 fysiska träffar/termin. Kursstart 11–14 jan 2023 sker på plats på Stensund. Ytterligare två fysiska träffar sker under vårterminen: 15–18 mars samt 24–27 maj 2023. Mellan träffarna på skolan sker all undervisning, grupparbeten och individuella studier via det digitala klassrummet i Google Meet. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Efter fyra terminer på Stensund är du redo att yrkesmässigt coacha människor till en salutogen och hållbar livsstil!  Du har kompetens för att möta och kommunicera med människor. Du har redskapen för att på olika sätt väcka nyfikenhet, inspiration, förståelse och intresse för att skapa hälsoutveckling hos individer och grupper. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att leda och coacha andra människor i olika former av träning inom såväl konditionsidrotter, styrketräning samt friluftsaktiviteter med naturen som betydelsefull arena samt coacha människor till att hitta hållbara och friska verktyg.

I kursen ingår: Kommunikation, hälsopedagogik, anatomi/fysiologi och träningslära, kostrådgivning, metodik och pedagogik i friluftsliv och många olika former av träning för att utveckla kompetens inom PT, massage och stresshantering med olika livsstilsverktyg. Dessutom får du träna på att planera, arrangera och genomföra hälsoprojekt och friskvårdsaktiviteter. Under termin tre kommer du att delta i vår fjäll-och vinterutbildning uppe i något av våra vackra fjällområden i Sverige.

Efter avslutad utbildning med godkänt resultat i alla delkurser kan du träna/instruera/coacha andra individer inom bl a följande områden:

 • Konditionsträning
 • Funktionell träning/stabilitetsträning
 • Styrketräning och rörlighetsträning
 • Yoga (yogainstruktör och TajiQigonginstruktör) och stresshantering samt vikten av återhämtning

Med reservation för eventuella förändringar i utbildningens innehåll.

Kurstid

9 jan 2023 - 20 dec 2024

Kursstart

2023-01-09

Avgifter

Litteratur, studiebesök, vinterutbildning etc. beräknas kosta 10 000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Antagningsvillkor

3 år gymn eller motsvarande (yrkeshögskolans grundläggande behörighet räcker)

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kursplan

Undervisande lärare

 • Cecilia-Razai_HC

  Kursledare Hälsoinspiratör

  Hälsocoach
  Hälsoinspiratör / Hälsofrämjande coach – halvfart

  Kontaktformulär

  Utbildad idrottslärare / hälsopedagog / PT / gruppträningsinstruktör och simlärare
  Examen i idrottspsykologi
  Äventyrspedagogik och friluftsliv
  Svenska och svenska som andraspråk
  Kreativt skrivande
  Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter
  Entreprenöriellt lärande

 • Misha-Lindholm_HC

  Lärare Hälsocoach / Hälsoinspiratör

  Hälsocoach
  Hälsoinspiratör / Hälsofrämjande coach – halvfart

  Kontaktformulär

  Idrottslärare med examen från GIH samt magisterexamen i folkhälsa