En del av upplevelsen med att gå på folkhögskola är internatet. I boendet utvecklas man och det växer fram en otrolig gemenskap varje år. På kvällar och helger samlas man i gymmet, idrottshallen, fiket eller lägger sig och solar. Många finner vänner för resten av livet och vissa finner kärleken…

Bo på internat

Att bo på internat kan vara det mest personlighetsutvecklande du varit med om. Du bor ihop med 5-10 studiekamrater i en egen uppgång. Antingen i enkel eller i dubbelrum. Kök, vardagsrum, dusch och WC delar du med de andra i uppgången.

I avgiften du betalar för ditt boende ingår helpension från frukost på måndagen till fredagens lunch. Som studerande har du fri tillgång till gym, gymnastikhall, klättervägg, internet, vedbastu mm mm.

Rum

Behovet av enkelrum är som regel större än tillgången. Du som väljer att bo i internat – räkna med att du kommer att bo tillsammans med en kamrat i dubbelrum. Har du särskilda skäl att bo i enkelrum så ange det när du bekräftar din antagning.

Mat

Över helgerna är skolans kök stängt. Det finns dock kök i varje elevhem där du själv kan laga din mat. I veckorna får du frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och kvällsmat. På fredag eftermiddag serveras ingen kvällsmat.

I den bifogade filen nedan finns du allt du behöver veta inför din flytt. Där finns information om vad du behöver ha med dig och alla praktiska saker du kan tänka dig:

Välkommen till Stensund