Kursansvarig/ undervisande lärare till Socialpedagogutbildningen på Stensunds Folkhögskola

 

Stensunds Folkhögskola ligger strax utanför Trosa med unikt läge vid skärgården med hav och skog som möjliggör ett rikt friluftsliv endast 70 km från Stockholm.  Skolans område är alkohol- och drogfritt. Huvudman för skolan är Svenska Frisksportförbundet och skolan arbetar för hälsa, välmående och deltagande samt förstås utifrån folkbildningens grunder. Stensunds Folkhögskola har allmän kurs som ger behörigheter till högre studier med olika profiler såsom Livslinjen, Beteende, Äventyr och Träning samt Polis- och väktarutbildning. Skolan har också yrkesutbildningarna Båtbyggare, Socialpedagog och Hälsocoach samt distansutbildningarna Beroendeterapeut,  Diet for a green Planet, Världsmusik och Hållbara gemenskaper.

Socialpedagogutbildningen på Stensunds Folkhögskola genomförs på heltid under fyra terminer där 16 veckors praktik ingår. Vi utgår ifrån BALSAM:s riktlinjer och utbildningen ger en bred bas för socialpedagogiskt arbete i behandling, skola m.m.

Nu söker vi dig som brinner för folkbildning, lärande, socialtt arbetet och friluftsliv och som vill bli en viktig del  i vårt kompetenta lärarlag som kursansvarig och undervisande lärare på socialpedagogutbildningen.  Du är högskoleutbildad Socialpedagog, Socionom eller Beteendevetare och har erfarenhet av behandlingsarbete och socialpedagogiskt arbete i olika former. Du behöver ha erfarenhet av ledarskap och undervisning och gärna lärarutbildning. Folkhögskollärarutbildning är meriterande.

Du behöver ha god kännedom om socialpedagogens arbete inom olika områden och kompetens inom det beteendevetenskapliga fältet där ämnen som socialpedagogik, psykologi, sociologi, socialpsykologi, etik samt det sociala arbetets organisation ingår.

Du är nyfiken och intresserad av utvecklingsarbete och att systematiskt utveckla utbildningen så att den motsvarar arbetsmarknadens behov. Du känner till och kan använda metoder för systematisk utvärdering under utbildningens gång och kan använder resultatet för utveckling och att möta deltagarnas behov. Du har erfarenhet av nätverkande och kan bygga nätverk med branschen för utbyte. I arbetsuppgifterna ingår läsårsplanering och operativt ansvar för utbildningen, antagningsarbete, mentorskap och undervisning. Även andra arbetsuppgifter kan ingå i uppdraget såsom friluftsliv, segling och  skolgemensamma aktiviteter som även kan förläggas på kvällstid.

Som person behöver du vara strukturerad, tycka om att relationsskapa och se möjligheter i varje deltagare. Du behöver vara ansvarsfull, flexibel och lösningsfokuserad. Folkbildning för oss är att sätta deltagarnas lärande och utveckling i fokus och flexibelt anpassa läraruppdrag och lärandesituationer efter det.

 

Tjänsten är en ferietjänst med 100 % omfattning med start 9 augusti. Kollektivavtal genom arbetsgivaralliansen gäller.

 

Nu ser vi fram emot din ansökan!  Sista dag för ansökan är 12 juni.

 

I din  ansökan vill vi veta mer om dig och att du bifogar CV med adekvata utbildningar och erfarenhet samt möjliga referenser.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Petra Fasth, rektor och verksamhetschef.

i

Email: petra.fasth@stensund.se       Tel: 0722 303260